Αρχική | Προφίλ | Επικοινωνία
pastaboukis.gr
 
 
 
 
Δήμος Ωρωπού
 
Πολιτεία
 
Πολιτισμός
 
Γεύσεις
 
Ταξίδια
 
Τρόπος Ζωής
 
Χρήσιμα Τηλέφωνα
Αρχική » Δήμος Ωρωπού » Δημοτικά Νέα
01-09-2017 18:19
Δήμος Ωρωπού: Παρουσία του Δημάρχου Ωρωπού στην Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου!
Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ Θωμάς Ρούσσης παρέστη, την Πέμπτη 31 Αυγούστου, στη συνεδρίαση του Περιφεριακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Αττικής όπου παρενέβη με ομιλία του στο 2ο θέμα τη ημερήσιας διάταξης
«Ενημέρωση-συζήτηση για την αντιμετώπιση των πρόσφατων πυρκαγιών στην Αττική».
Εισηγητής του θέματος ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Πέτρος Φιλίππου, ο οποίος έζησε από κοντά, μαζί με τον Δήμαρχο Ωρωπού την τριήμερη καταστροφική φωτιά στον Κάλαμο και στο Καπανδρίτι και συντόνιζαν την προσπάθεια κατάσβεσής της.Ο κ. Φιλίππου παρουσίασε αναλυτικά τα γεγονότα που συνέβησαν και αναφέρθηκε διεξοδικά στις ενέργειες που κατέβαλε η Περιφέρεια Αττικής για να συνδράμει στην κατάσβεσή της φωτιάς.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης, περιέγραψε τις καταστροφικές συνέπειες που άφησε πίσω της η φωτιά και την αναγκαιότητα προώθησης άμεσων έργων, εργασιών και εφαρμογών, προκειμένου να αποκατασταθούν οι υποδομές στον δήμο μας, ώστε να προλάβουμε την επικείμενη περίοδο των βροχοπτώσεων, δίχως άλλες συνέπειες.
Ο κ. Θωμάς Ρούσσης στην ομιλία-κατάθεση του, που ευαισθητοποίησε τους παρευρισκόμενους, τόνισε ότι:
«Ήταν και είναι πρωταρχικός μας στόχος η προστασία της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας των δημοτών μας».
Και πρόσθεσε: «Πρέπει όλοι οι δημόσιοι φορείς να αντιληφτούν το μέγεθος της καταστροφής και να ενσκήψουν στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και που θα προκύψουν στο μέλλον, εάν δεν γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες προστασίας και θωράκισης με αντιπλημμυρικά έργα της καίσας περιοχής».
Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκε και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Κώστας Δέδες σε σύντομη παρέμβαση του, περιγράφοντας τις δύσκολες στιγμές και συνθήκες, που έζησαν όσοι μετείχαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Αλλά και την εικόνα της επόμενης ημέρας που είναι, ιδιαιτέρως, αποκαρδιωτική για τον Κάλαμο και τους κατοίκους του.
Επίσης, κατά τη συνεδρίαση του Περιφεριακού Συμβουλίου Αττικής και συγκεκριμένα στο 8ο θέμα συζητήθηκε η «Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών για την ανάθεση έρευνας με τίτλο: Εξειδικευμένη έρευνα παρακολούθησης της ποιότητας των υδάτων της λεκάνης του Ασωπού ποταμού-εκτίμηση της ρύπανσης/υποβάθμισης και ποιοτική ποσοτική διερεύνηση της προέλευσης και του εύρους/επιπέδων αυτής».
Να θυμίσουμε πως αυτή η ενέργεια εντάσσεται στο γενικό πλαίσιο αναβάθμισης του Ασωπού ποταμού και την δημιουργία παρατηρητηρίου που ξεκίνησε με την πρωτοβουλία της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, αφήνοντας όμως έξω την Περιφέρεια Αττικής και κατά συνέπεια το δήμο μας.
Ο Δήμαρχος Ωρωπού με συντονισμένες ενέργειες και πολλές συναντήσεις, σε συνεργασία με τον πρόεδρο της συνομοσπονδίας συλλόγων Ωρωπού κ. Παναγόπουλο Γιώργο, κατάφεραν να αναδείξουν την αναγκαιότητα των μετρήσεων και στον δήμο μας και να πείσουν την περιφέρεια αττικής να εγκρίνει και να αναλάβει τον έλεγχο των νερών της λεκάνης του Ασωπού, και να την χρηματοδοτήσει.
Με παρέμβασή του ο Δήμαρχος, ζήτησε να συμπεριληφθούν στις μετρήσεις, οι γεωτρήσεις του Αυλώνα, αλλά να γίνονται αναλύσεις και στα θαλάσσια ύδατα του δήμου μας.
« Επιστροφή
pastaboukis.gr
Newsleter