Αρχική | Προφίλ | Επικοινωνία
pastaboukis.gr
 
 
 
 
Δήμος Ωρωπού
 
Πολιτεία
 
Πολιτισμός
 
Γεύσεις
 
Ταξίδια
 
Τρόπος Ζωής
 
Χρήσιμα Τηλέφωνα
Αρχική » Δήμος Ωρωπού » Δημοτικά Νέα
02-04-2018 22:03
Συμμετοχή του Δήμου Ωρωπού στο 12ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο για την Ανατολική Αττική!

Συμμετοχή του Δήμου Ωρωπού στο 12ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο για την Ανατολική Αττική, που διοργανώθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών και την Περιφέρεια Αττικής στο Δήμο Λαυρεωτικής.

Θωμάς Ρούσσης (Δήμαρχος Ωρωπού).

Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης παρέστη στις εργασίες του 12ου Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου για την Ανατολική Αττική, την Παρασκευή 30 και Σάββατο 31 Μαρτίου, και αφορούσε θέματα ανάπτυξης για τους Δήμους της Ανατολικής Αττικής.

Σωκράτης Φάμελλος (Αν.Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας) & Θωμάς Ρούσσης (Δήμαρχος Ωρωπού).

Ο μεγάλος αριθμός των συνέδρων, τόσο των κυβερνητικών στελεχών σε όλα τα επίπεδα, όσο και των ανθρώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, έδειξε το εξαιρετικό ενδιαφέρον των συμμετεχόντων, αλλά και τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι της Ανατολικής Αττικής.

Θωμάς Ρούσσης (Δήμαρχος Ωρωπού) & Παναγιώτης Σκουρλέτης (Υπουργός Εσωτερικών).

Ο Δήμαρχος Ωρωπού παρενέβη στη θεματική συνεδρία με θέμα «Δημόσιες Υποδομές, Μεταφορικά Δίκτυα και Λιμένες», με ομιλητές τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, κ. Χρήστο Σπίρτζη και τον Υπουργό Ναυτιλίας, κ. Κουρουμπλή και αναφέρθηκε στη δυσλειτουργία που έχει προκαλέσει στις διαδικασίες ο Νόμος 4412/2016, «Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών αλλά και στο πρόβλημα των διοδίων, το οποίο ταλαιπωρεί τους δημότες μας.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Σπίρτζης εξέθεσε τον σχεδιασμό του Υπουργείου του για τα έργα που πρόκειται να υλοποιήσουν στην Ανατολική Αττική, με σημαντικότερο τον προγραμματισμό της χιλιομετροχρέωσης και την κατασκευή παράπλευρων διοδίων στα όρια του Δήμου μας.

Χρήστος Σπίρτζης (Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών).

Τα μηνύματα του Υπουργού είναι εξαιρετικά θετικά, τουλάχιστον για τους Δημότες και κατοίκους της περιοχής μας, καθώς διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο πως, στις 4 Απριλίου ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός του πλήρους ηλεκτρονικού αναλογικού συστήματος διοδίων, το όποιο θα είναι το πιο σύγχρονο στην Ευρώπη, όπως χαρακτηριστικά είπε.
Δεσμεύτηκε, πως μετά από ενάμιση χρόνο περίπου διαπραγμάτευσης με τους παραχωρησιούχους, δεν θα εγκατασταθούν νέοι σταθμοί, ούτε στην Βαρυμπόμπη, αλλά ούτε και στον Άγιο Στέφανο. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε για τους κατοίκους του Δήμου μας με τα 8 πλευρικά διόδια, που χαρακτήρισε «αθλιότητα, να μην μπορούν να μετακινηθούν στα όρια του δήμου τους» και προσανατολίζονται στην δημιουργία ειδικής κάρτας διέλευσης για τους κατοίκους, την οποία θα προμηθεύονται κατόπιν καταγραφής των οχημάτων, από ένα μηχανισμό που θα δημιουργηθεί για αυτόν τον σκοπό, με συνεργασία του Δήμου και του αρμόδιου Υπουργείου. Εξετάζεται, κατόπιν ειδικής διαπραγμάτευσης με την παραχωρησιούχο εταιρία, να μην πληρώνουν οι κάτοικοι, ούτε τα μετωπικά διόδια των Αφιδνών, αφού και αυτά ανήκουν στα διοικητικά όρια μας. Περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις.

Θωμάς Ρούσσης & Χρήστος Σπίρτζης (Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών).

Τα έργα που πρόκειται να απασχολήσουν το υπουργείο του και αφορούν τον Δήμο μας, και αναφέρθηκαν ενδεικτικά είναι η οριστικοποίηση των μελετών αποχέτευσης ακαθάρτων, περιοχών Καπανδριτίου, Μικροχωρίου, Πολυδενδρίου του Δήμου Ωρωπού και του Βαρνάβα. Ο προϋπολογισμός είναι 20 εκατομμύρια και η δημοπράτηση θα γίνει το τελευταίο τρίμηνο του 2018.

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε το Σάββατο 31 Μαρτίου με την ομιλία του Πρωθυπουργού. Αξίζει να σημειώσουμε πως ο Πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας, έφτασε περίπου δυο ώρες πριν την προγραμματισμένη ομιλία του.

Αλέξης Τσίπρας (Πρωθυπουργός).

Ο λόγος ήταν ότι συγκλήθηκε μίνι υπουργικό συμβούλιο με τους παρευρισκόμενους υπουργούς- υφυπουργούς και γραμματείς των Υπουργείων.

Παρόντες και οι Δήμαρχοι της Ανατολικής Αττικής στην σύσκεψη, που διήρκησε πάνω από μια ώρα, όπου εξέθεσαν τα προβλήματα και τις ελλείψεις των Δήμων τους προσωπικά.

Λυδία Κονιόρδου (Υπουργός Πολιτισμού) & Θωμάς Ρούσσης (Δήμαρχος Ωρωπού).

Ο Δήμαρχος Ωρωπού στην σύσκεψη αυτή, βρήκε την ευκαιρία να μιλήσει με την κ. Λυδία Κονιόρδου Υπουργό Πολιτισμού και να εκθέσει προσωπικά, τα προβλήματα εκσυγχρονισμού αλλά και επισκεψιμότητας του αρχαιολογικού χώρου του Αμφιαρείου Καλάμου, καθώς και του χώρου των Παλαιών Φυλάκων Ωρωπού.
Η Υπουργός έδειξε εξαιρετικό ενδιαφέρον μιας και γνωρίζει από κοντά τους χώρους αυτούς, και ανανέωσε το ραντεβού πολύ σύντομα με τον Δήμαρχο.

Ρένα Δούρου (Περιφερειάρχης Αττικής).

Η πρωτοβουλία αυτή της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας Αττικής κινήθηκε σε σωστές κατευθύνσεις. Η αμεσότητα των ανθρώπων της αυτοδιοίκησης που παρουσίασαν τα προβλήματα και τις ελλείψεις των οργανισμών τους σε πραγματικό χρόνο με τις παρεμβάσεις τους και το άμεσο ενδιαφέρον της ανώτατης διοίκησης Περιφέρειας και Υπουργείων, που με διάθεση συνεργασίας αποτύπωσαν άμεσα τα μεγάλα και καθημερινά προβλήματα, αποτέλεσε το σήμα κατατεθέν του συνεδρίου αυτού.

Από Αριστερά: Πέτρος Φιλίππου (Αντιπεριφερειάρχης Αττικής), Στέλιος Κοροβέσης (Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής). Δημήτρης Βελτανιώτης (Αντιδήμαρχος Δήμου Ωρωπού), Μαρία Δέδε (Γενική Γραμματέας Δήμου Ωρωπού),Θωμάς Ρούσσης (Δήμαρχος Ωρωπού).

Ευελπιστούμε σε λύσεις και συνεργασίες, που θα μας βγάλουν από το καθημερινό αδιέξοδο της δύσκολης αυτοδιοικητικής λειτουργίας μας.

Από το Γραφείο Τύπου
του Δήμου Ωρωπού

« Επιστροφή
pastaboukis.gr
Newsleter