Αρχική | Προφίλ | Επικοινωνία
pastaboukis.gr
 
 
 
 
Δήμος Ωρωπού
 
Πολιτεία
 
Πολιτισμός
 
Γεύσεις
 
Ταξίδια
 
Τρόπος Ζωής
 
Χρήσιμα Τηλέφωνα
Αρχική » Γεύσεις » Εστιατόρια
05-04-2018 22:54
Εστιατόριο «Σαλματάνης», με οδηγό τις παραδοσιακές συνταγές, την ποιότητα!
Ξεκίνησε ως μπακαλοταβέρνα το 1920. Εξελίχθηκε σε ταβέρνα κυνηγιού, πέρασε από τον μεσοπόλεμο στον 2ο παγκόσμιο πόλεμο στη Χούντα με σύμβουλο το ένστικτο των ανδρών Σαλματάνη και την επιμονή στην ποιότητα. Η περιοχή της Κηφισιάς σε συνδυασμό με το όνομα έκαναν τον Σαλματάνη το μέρος για φαγητό με συνδαιτυμόνες όπως ο Αριστοτέλης Ωνάσης, ο Χατζιδάκις και άλλοι. Ο ίδιος χώρος αποτελεί το παλαιότερο μαγαζί για φαγητό στην Κηφισιά. Η 4η γενιά Σαλματάνη έχει μετατρέψει το ταβερνείο του κάποτε σε εστιατόριο του σήμερα και συνεχίζει ακάθεκτο την πορεία του.

Το 2012 οι αδελφοί Σαλματάνη αποφάσισαν να γυρίσουν σελίδα. Θέλησαν να ξαναγράψουν ιστορία μετατρέποντας την οικογενειακή τους ταβέρνα (Συγγρού 18, Κηφισιά) σε εστιατόριο. Ο Μάριος, ο Παναγιώτης και ο Δημήτρης έδωσαν φως στο χώρο, πρόσθεσαν χαρούμενες λεπτομέρειες στους τοίχους με ενέσεις παράδοσης και έστησαν από την αρχή τον κατάλογο στο εστιατόριο Σαλματάνης. Άλλαξαν διακόσμηση, χρώματα, υλικά αλλά κυρίως ανανέωσαν το μενού με σκοπό να δώσουν νέο ολοκληρωμένο στυλ.

Το καινούργιο εστιατόριο Σαλματάνης αποχαιρετήσε τα πολλά τηγανητά και τα αμιγώς πιάτα κυνηγιού. Διαμορφώσε μία προσεγμένη, μικρή κάρτα που διαφοροποιείται κάθε σεζόν, ενώ τα Σαββατοκύριακα σας εκπλήσσει ευχάριστα με επιπλέον σπιτικά πιάτα ημέρας.

Η ταβέρνα Σαλματάνης στην Κηφισιά, που πλέον έχει μετατραπεί σε εστιατόριο έχει μεγαλώσει 4 γενιές! Ο Μάριος και ο Παναγιώτης είναι αδέλφια και δουλεύουν στην οικογενειακή επιχείρηση από παιδιά. Δεν είναι εύκολο να συντηρείς ένα τέτοιο μαγαζί σήμερα, όμως τα αδέλφια Σαλματάνη αγαπούν αυτό που κάνουν. Πιστεύουν ομόφωνα στην ευχάριστη εμπειρία του επισκέπτη και στα τίμια πιάτα που προσφέρουν στο εστιατόριο Σαλματάνης.

Το ιστορικό εστιατόριο Σαλματάνη της Κηφισιάς δικαίως έχει συνδεθεί με το εξαιρετικό σπιτικό φαγητό. Σήμερα, πιστό στο ραντεβού με την ελληνική κουζίνα θα βρείτε προσεκτικά διαλεγμένα κρέατα, τηγανιτές πατάτες Νάξου, σούπα βελουτέ και μια συλλογή από ελληνικά και ξένα κρασιά.

Προσιτές τιμές

Οι αδελφοί Σαλματάνη δημιουργούν κάθε σεζόν ένα μενού με παραδοσιακές γεύσεις και μερικούς πιο τολμηρούς συνδυασμούς. Στόχος τους να ικανοποιήσουν τον επισκέπτη με τίμια πιάτα και value for money τιμές και να εμπλουτίσουν την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα χωρίς να την καταπατούν.

Τιμές ανά άτομο 25-30€
Ανά σεζόν διαθέσιμα και προκαθορισμένα μενού

Εστιατόριο «Σαλματάνης»

Συγγρού 18, Κηφισιά Τηλ. 210 8015394

Ώρες Λειτουργίας

Τετάρτη - Σάββατο: 20:00 - 01:00

Κυριακή: 12:00 - 18:00
« Επιστροφή
pastaboukis.gr
Newsleter