Αρχική | Προφίλ | Επικοινωνία
pastaboukis.gr
 
 
 
 
Δήμος Ωρωπού
 
Πολιτεία
 
Πολιτισμός
 
Γεύσεις
 
Ταξίδια
 
Τρόπος Ζωής
 
Χρήσιμα Τηλέφωνα
Αρχική » Δήμος Ωρωπού » Δημοτικά Νέα
19-04-2018 20:26
Δήμος Ωρωπού: Επίσκεψη του Δημάρχου Ωρωπού στην υπό κατασκευή πλατεία Αφιδνών!

Το Σάββατο, 14 Απριλίου ο Δήμαρχος Ωρωπού κ.Θωμάς Ρούσσης, επισκέφτηκε τη Δημοτική ενότητα Αφιδνών, προκειμένου να επιθεωρήσει τις εργασίες κατασκευής της κεντρικής πλατείας του Χωριού.


Ένα έργο που ξεκίνησε τη προηγούμενη εβδομάδα, και αποτελούσε χρόνιο και πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής για δεκαετίες, υλοποιείται από τη Δημοτική αρχή.


Να σημειώσουμε πως η μελέτη έχει γίνει από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας, που σε συνεργασία με τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής και τους κατοίκους του χωριού, εφαρμόζουν μια μελέτη άρτια προσαρμοσμένη στις ανάγκες και στις καθημερινές συνθήκες ζωής των κατοίκων.


Η δαπάνη του έργου προϋπολογίσθηκε στο ποσό των 69.549,75€, πλέον 16.691,94€ Φ.Π.Α. 24%, δηλαδή συνολικής δαπάνης 86.241,69€, και θα καλυφτεί από ιδίους πόρους του Δήμου Ωρωπού.


Επίσης έχει προβλεφτεί η αρχιτεκτονική αισθητική της υπάρχουσας κατάστασης χωρίς να διαταράσσει τον παραδοσιακό χαρακτήρα, και τα φυσικά στοιχεία της περιοχής.
Η προτεινόμενη αρχιτεκτονική λύση έχει στόχο την αισθητική αναβάθμιση της πλατείας, την οργάνωση της κυκλοφορίας και τη διευκόλυνση των υπηρεσιών εστίασης και αναψυχής, ώστε να παραμείνει το κοινωνικό κέντρο του οικισμού.


Ακόμα ένας αρχικός στόχος της Δημοτικής Αρχής υλοποιείται, και οι διαδικασίες κατασκευής της πλατείας, προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς, ώστε το έργο να παραδοθεί πολύ σύντομα, προς χρήση στους Δημότες της Ενότητας Αφιδνών, καθώς αποτελεί προεκλογική δέσμευση του κ. Θωμά Ρούσση.

Από το γραφείο Τύπου
του Δήμου Ωρωπού

« Επιστροφή
pastaboukis.gr
Newsleter