Αρχική | Προφίλ | Επικοινωνία
pastaboukis.gr
 
 
 
 
Δήμος Ωρωπού
 
Πολιτεία
 
Πολιτισμός
 
Γεύσεις
 
Ταξίδια
 
Τρόπος Ζωής
 
Χρήσιμα Τηλέφωνα
Αρχική » Δήμος Ωρωπού » Δημοτικά Νέα
08-06-2018 22:32
Ομοσπονδία Συλλόγων Ωρωπού: Επέκταση της Δημόσιας Αστικής Συγκοινωνίας και στον Ωρωπό!

Η επέκταση της Δημόσιας Αστικής συγκοινωνίας στο Δήμο Ωρωπού, εξετάστηκε σε συνάντηση εργασίας με τον Ο.Α.Σ.Α.,  μετά από  σχετική παρέμβαση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού, στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη και στην Διοίκηση του Οργανισμού.

 

Μια πρώτη συνάντηση εργασίας, με τον  Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, Ο.Α.Σ.Α, κ. Ιωάννη Σκουμπούρη και υπηρεσιακούς παράγοντες πραγματοποίησε η Ομοσπονδία Συλλόγων Ωρωπού.

 

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Χρ. Παναγόπουλος, επισήμανε στον κ. Ι. Σκουμπούρη, την επιτακτική ανάγκη να δρομολογηθεί η διασύνδεση του Δήμου Ωρωπού με τις υπηρεσίες και τα λεωφορεία της Δημόσιας Αστικής συγκοινωνίας. 

Ο Γιώργος Χρ. Παναγόπουλος τόνισε ότι οι κάτοικοι της περιοχής, είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό τους εργαζόμενοι που εργάζονται στο αστικό κέντρο και συνταξιούχοι, γι’ αυτό τον λόγο χρειάζεται να  μετακινούνται με ένα Δημόσιο μέσο που έχει κοινωνικό χαρακτήρα. Όπως αναφέρθηκε από την αντιπροσωπία της Ομοσπονδίας, αυτή η παρέμβαση θα δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις στήριξης, τόσο της Τοπικής Κοινωνίας όσο και της οικονομίας του Δήμου Ωρωπού. 

 

Μάλιστα ο Διευθύνοντας Σύμβουλος του Ο.Α.Σ.Α. κ. Ιωάννης Σκουμπούρης, κατανοώντας την πραγματική αυτή ανάγκη και  δείχνοντας ιδιαίτερη ευαισθησία για την αντιμετώπιση του προβλήματος, αποφάσισε να εξετάσει ο Οργανισμός όλες τις δυνατές βιώσιμες λύσεις, με την εκπόνηση κατάλληλης  τεχνοοικονομικής μελέτης, που θα έχει διάφορα σενάρια διασυνδέσεων και διαδρομών, που θα αφορούν τον Δήμο Ωρωπού.

Συγκεκριμένα για τα  Ωρωποχώρια, η προαναφερόμενη μελέτη θα ξεκινήσει να υλοποιείται άμεσα, αφού δόθηκε η οδηγία από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Ιωάννη Σκουμπούρη, να πραγματοποιηθούν το συντομότερο δυνατό, από τους υπηρεσιακούς παράγοντες  κατάλληλες αυτοψίες στην περιοχή του Ωρωπού, όπου στην επί τόπου έρευνά τους, θα έχουν την όποια συνδρομή απαιτηθεί στο έργο τους, από την Ομοσπονδία Συλλόγων Ωρωπού.

Η σύσκεψη αυτή, έρχεται σε συνέχεια της παρέμβασης της   Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού, Ο.Σ.Ω., στον Υπουργό  Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, που έχει στην αρμοδιότητα και στον έλεγχο του Υπουργείου, τον ΟΑΣΑ σαν εποπτευόμενο Οργανισμό.

Ο Υπουργός μάλιστα, έχει τοποθετηθεί θετικά στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στις αστικές μετακινήσεις, ώστε αυτές να επεκταθούν σε όλη την Περιφέρεια της Αττικής, αλλά και στον Ωρωπό.

Έτσι λοιπόν συμφωνήθηκε σε μια νέα συνάντηση εργασίας με την Ομοσπονδία Συλλόγων Ωρωπού, ώστε να υπάρξει η παρουσίαση των αξιολογημένων για εφαρμογή προτάσεων του Ο.Α.Σ.Α, που θα αφορούν τον Ωρωπό, και στην συνέχεια με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη, να πραγματοποιηθεί η επικύρωση της όποιας πρότασης, προκριθεί από την Διεύθυνση Συγκοινωνιακού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης,  για τους κατοίκους της περιοχής.

« Επιστροφή
pastaboukis.gr
Newsleter