Αρχική | Προφίλ | Επικοινωνία
pastaboukis.gr
 
 
 
 
Δήμος Ωρωπού
 
Πολιτεία
 
Πολιτισμός
 
Γεύσεις
 
Ταξίδια
 
Τρόπος Ζωής
 
Χρήσιμα Τηλέφωνα
Αρχική » Ταξίδια » Προορισμοί
06-08-2018 11:58
ΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΚΥΘΗΡΑ
Ανάμεσα στο Αιγαίο και το Ιόνιο, μοναδικό και μοναχικό προβάλλει σαν μικρός παράδεισος το πανέμορφο νησί των Κυθήρων.
Μύθοι και παραδόσεις σε συνδυασμό με την άγρια ομορφιά του τοπίου δίνουν μια μυστηριακή ατμόσφαιρα στο νησί δημιουργώντας στον επισκέπτη ένα ξεχωριστό αίσθημα μοναδικότητας.

ΠΩΣ ΝΑ ΕΡΘΕΤΕ
Η συγκοινωνία με την υπόλοιπη Ελλάδα διεξάγεται με πλοίο και με αεροπλάνο και η συχνότητα των δρομολογίων, αλλά και τα λιμάνια με τα οποία γίνονται οι συνδέσεις, εξαρτώνται από την εποχή, αλλά και τις επικρατούσες συνθήκες στην ακτοπλοΐα κάθε φορά.
Όσον αφορά τα αεροπορικά δρομολόγια, αυτά γίνονται, συνήθως, μια φορά την ημέρα και ο τύπος των αεροσκαφών ποικίλλει, ανάλογα με τις ανάγκες, 50θέσια (συνηθέστερα) ή 70θέσια αεροπλάνα. Η διαδρομή από την Αθήνα διαρκεί γύρω στα 30΄. Το αεροδρόμιο των Κυθήρων βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νησιού και διαθέτει διάδρομο 1.450μ, με σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις και βοηθήματα.

Οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες διεξάγονται από το λιμάνι του Διακοφτίου.Το νησί συνδέεται με πλοίο με την Κρήτη (Καστέλι Κισσάμου) και με την Πελοπόννησο (Γύθειο και Καλαμάτα), ενώ τοπικό πλοίο το συνδέει και με τη Νεάπολη, που είναι η πλησιέστερη πελοποννησιακή ακτή. Συνήθως υπάρχει και σύνδεση με τον Πειραιά και τα Αντικύθηρα, το λιγότερο μια φορά εβδομαδιαίως. Οι ενδιαφερόμενοι πάντως να ταξιδεύσουν στα Κύθηρα θα πρέπει να παίρνουν πληροφορίες από τους πράκτορες, καθώς τα δρομολόγια και οι προορισμοί τροποποιούνται συχνά και ανάλογα με την εποχή. Η διαδρομή για την Κρήτη διαρκεί 4 ώρες, για τα Αντικύθηρα 2 ώρες, για τη Νεάπολη 1 ώρα, το για το Γύθειο 2,5 ώρες, για την Καλαμάτα 4,5 ώρες και τον Πειραιά 6,5 ώρες.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ
Λαγκάδα :Η παραλία βρίσκεται στο βόρειο  τμήμα των Κυθήρων και είναι βραβευμένη με την διεθνή διάκριση της "Γαλάζιας Σημαίας". Ειναι μια αρκετά μεγάλη και καθαρή παραλία κοντά στην Αγία Πελαγία, με κοκκινο και ασπρο βοτσαλάκι. Στην παραλία υπάρχουν όλες οι παροχές που πρέπει να διαθέτουν οι παραλίες με γαλάζια σημαία. Για μπάνιο συνίσταται όταν φυσάει δυτικός ή νότιος άνεμος.

Διακόφτι :Μία από τις ωραιότερες παραλίες των Κυθήρων. Απέναντι από το κύριο λιμάνι των Κυθήρων, το όμορφο γραφικό λιμανάκι και η παραλία του συνθέτουν ένα πανόραμά ομορφιάς καθώς το βλέμμα του επισκέπτη βυθίζεται στο απέραντο γαλάζιο της θάλασσας και του ουρανού. Η παραλία του Διακοφτιού είναι η μοναδική του νησιού που αποτελείται αποκλειστικά από ψιλή λευκή άμμο ενώ όντας ρηχή είναι ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά. Τα γαλαζοπράσινα νερά της την κάνουν να φαίνεται υπέροχη από ψηλά ενώ την χαρακτηρίζει πλέον το πολυδιαφημισμένο «ναυάγιο» που υπάρχει στα ανοιχτά της.

Αγία Πελαγία :
Η παραλία βρίσκεται στο ΒΑ τμήμα των Κυθήρων και εκτείνεται κατά μήκος του ομώνυμου χωριού της Αγίας Πελαγίας. Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη αφού αποτελεί κομμάτι του κεντρικού οδικού δικτύου. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη αλλά σε απόσταση λίγων μέτρων από αυτή υπάρχουν καφέ, εστιατόρια, παντοπωλεία και άλλα τουριστικά καταστήματα. Για μπάνιο συνίσταται όταν φυσάει δυτικός ή νότιος άνεμος ενώ με βοριά θα πρέπει να αναζητήσετε μια από τις πιο κάτω παραλίες.

ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ

Kythea Resort
Το Kythea Resort, στα Κύθηρα, είναι έτοιμο να σας υποδεχθεί καθιερώνοντας νέα πρότυπα ποιότητας στο χώρο της ελληνικής κλασικής φιλοξενίας. Οι υψηλές προδιαγραφές κατασκευής, η φιλική διάθεση του προσωπικού και η απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα, το κατατάσσουν στις κορυφαίες επιλογές διαμονής στο νησί.

Αγ. Πελαγία Κύθηρα 801 00, Ελλάδα
Τηλ: +30 27360 39150 / 170
e-mail:  info@kythea.com

ΠΟΥ ΝΑ ΦΑΤΕ

Άμπελος Wine Restaurant

Στην είσοδο του μαγευτικού Μυλοποτάμου, μαζί με τη δροσιά της ρεματιάς, τα αρώματα των τοπικών κρασιών και του τσίπουρου του Κτήματος «Πορφυρούσα», τις γεύσεις των βιολογικών και παραδοσιακών τσιριγώτικων προϊόντων θα βρείτε το εστιατόρειο «΄Αμπελος».

Wine Restaurant Άμπελος
Μυλοπόταμος 80100 Κύθηρα
Τηλ: +30 2736038281

« Επιστροφή
pastaboukis.gr
Newsleter